Zo kom ik de donkere dagen door

Dingen Duiden ⚡️ - oktober 2020

Hee hallo!

Daar ben ik weer met een verse nieuwsbrief. Zoals ik al schreef; ik stop er niet helemaal mee, maar doe het alleen wanneer ik er zin in heb. Dat is nu (al). 😊

Ik deel een paar inzichten van de afgelopen tijd, doe een oproepje en ik heb weer een aantal leuke lees- en kijktips voor jullie.

Veel leesplezier!


Let it flow 🌊

De afgelopen tijd heb ik mijn werkweek behoorlijk op de kop gezet. Ik schreef in mijn vorige nieuwsbrief dat ik ruimte wilde maken voor flow en dingen minder wil forceren. Dat probeer ik nu, met vallen en opstaan.

Een paar bevindingen:

 • Ik heb besloten om weer aan de slag te gaan met marketingklussen. Dit kan ik vanuit huis doen, is een stuk coronabestendiger dan presenteren bij evenementen en kost mij minder energie. Daar zo meer over.

 • Sinds ik de knoop heb doorgehakt om mijn blog niet als zakelijk doel te zien maar als leuk bijproject, zit ik véél minder op Instagram. Dat is echt heerlijk.

 • In mijn agenda blok ik minimaal 4 uur per week ‘Flow Tijd’. Dit is tijd waarin ik iets mag doen wat mij flow geeft.

 • Ik voel me over het algemeen rustiger en minder gejaagd nu ik niet meer vasthoud aan strakke doelen die ik mezelf heb opgelegd.

Maar ik zal eerlijk zijn: ik maak me best zorgen over corona. Om het te krijgen, maar vooral qua werk. Het had in het voorjaar een grote impact op mijn inkomen en moest daarom flink omschakelen. Ik wil voorkomen dat dat weer gebeurt.

Ik heb veel nagedacht over hoe ik kan zorgen voor een robuustere situatie als zzp’er. Aangezien ik veel ervaring in de online marketing heb, wil ik daar weer mee aan de slag. Dat is volgens mij redelijk coronaproof en een stabielere markt.

Vorig jaar wilde ik er juist mee stoppen (teveel achter de computer, wilde meer offline werk doen), maar er zijn een aantal werkzaamheden die ik wél heel leuk vind. Daar wil ik me dan ook op richten. Vooral creatieve dingen, zoals video’s en nieuwsbrieven maken.

Dus hierbij: een oproepje! 📢

Heb jij ondersteuning nodig bij het maken van digitale content, zoals teksten, blogartikelen, video’s, podcasts, nieuwsbrieven of e-mailmarketingfunnels?

Als freelance content maker maak en redigeer ik alle vormen van digitale content. Ik zorg ervoor dat jouw content een prachtig eindproduct wordt en dat het op de meest effectieve manier gepubliceerd wordt.

Ik werk heel precies op zowel visueel, tekstueel als auditief vlak. Ik ben bekend met alle platforms voor video, podcasts, social media en blogs en zorg altijd voor de optimale formats en designs, inclusief zoekmachineoptimalisatie.

Ben je benieuwd wat ik voor je kan doen? Bekijk dan deze pagina voor meer informatie, reviews en ook wat ik níet doe. Dankjewel!

Bekijk meer informatie


Wat mij boeide de laatste tijd 🤓

Series, boeken, documentaires, films en podcasts die ik graag met je wil delen.

 • 🔎 Het item over de online fabeltjesfuik van Zondag met Lubach is een mooie weergave hoe algoritmes meehelpen bij het verspreiden van complottheorieën. Kijk daarvoor trouwens ook de documentaire The Social Dilemma op Netflix en de VPRO Tegenlicht uitzending De grote dataroof. Minder op social media zitten is sowieso een goed idee, maar hierdoor al helemaal.

 • 🐯 Op vakantie las ik het boek Ongetemd Leven van Glennon Doyle, een prachtig boek over het lef vinden om helemaal jezelf te zijn ondanks sociale conventies. Het heeft mij geholpen om meer naar mijn innerlijke stem te luisteren, want die doet er toe.

 • 🤖 Het tweede boek van mijn vriend Peter kwam deze week uit: Supermens. Een boek vol verhalen over het upgraden van de mens, zoals oogchips voor blinde mensen en het klonen van je huisdier. Fascinerend.

 • 📆 Ik begon met lichte tegenzin aan het boek Grip van Rick Pastoor, maar ik ben om. De praktische tips over productiviteit helpen me echt voor meer structuur en rust in mijn werkweek.

 • 🎧 Soms heb je bevestiging nodig bij een lastige keuze. Voor mij was dat het loslaten van mijn blog als zakelijk doel. Deze fijne podcast over stoppen van succesvol ondernemer Charlotte van ‘t Wout hielp mij daar absoluut bij.

 • 🔮 De documentairereeks Unwell op Netflix is open, maar ook kritisch over de lucratieve wellness-sector van nu. In iedere aflevering komt er een andere trend of hype aan bod, zoals intermittent fasting, tantra, ayahuasca en essentiële oliën.

 • 📺 Zin in wat luchtigs? De film Enola Holmes op Netflix is een aanrader. Het gaat over het jonge zusje van Sherlock Holmes die allerlei avonturen beleeft. Ik dacht trouwens dat het een serie zou zijn, maar het bleek een film. Het verhaal ging zo snel, ik ben verwend door alle uitgebreide serie tegenwoordig, haha.


Mijn nieuwe hobby 🎨

Tot slot wil ik je dit nog even laten zien. Ik heb namelijk een nieuwe hobby: schilderen met gouache! Dit is waar ik mijn ‘Flow Time’ vooral mee vul, ik vind het zo leuk om te doen.

Gouache zit tussen waterverf en acryl in en de kleuren zijn heel levendig. Ik ben nu vooral nog aan het experimenteren met stijlen en soorten illustraties.

Mijn droom is (onbewust al héél lang overigens) dat ik meer met illustreren kan doen. Ansichtkaartjes en posters maken, een YouTube-kanaal… Als het zo ver is, ben je de eerste die het hoort. 😉

Een paar illustraties die ik de afgelopen tijd maakte:


Met mijn nieuwe werk en hobby kom ik de donkere dagen tot Kerst wel door. Hopelijk kunnen we dan weer gezellig samenkomen met vrienden en familie, dat zou heel fijn zijn.

Veel liefs en hopelijk tot gauw!
Susan

PS Ken je iemand die een eigen bedrijf heeft en hulp kan gebruiken bij het maken van online content? Stuur gerust mijn gegevens door! Dankjewel. 🙌